Близо 1500 тона отпадъци от нерегламентирани сметища почисти  ОП Паркстрой-Русе“Над

...
Близо 1500 тона отпадъци от нерегламентирани сметища почисти  ОП Паркстрой-Русе“Над
Коментари Харесай

320 хиляди сезонни цветя са произведени от общинските оранжерии в Русе през годината

Близо 1500 тона боклуци от нерегламентирани сметища почисти  ОП „ Паркстрой-Русе “

Над 70 000 есенни цветя (теменуга, паричка и незабравка от разнообразни сортове), както и 250 000 пролетни разсада от петуния, тагетис, колеус, целозия, импатианс, лобелия, мимулус, салвия, бегония и други са създадени от общинското дружество „ Паркстрой-Русе “ през последната година. Те са употребявани за зацветяването на емблематичната за Русе Ваза в Парка на младежта, кръговото кръстовище при хотел “Рига ”, сферите в подлеза при ОЗК „ Арена “ и терасите пред централната постройка на Община Русе.

През 2021 година чиновниците са направили и изрязвания на рискови клони и дървета по близо 900 сигнала, включително постъпили по неотложност от телефон 112.

Друга съществена задача е грижата за сервитутите на 67 км извънградски пътища, където се постанова регулярно косене, обработка на площите с шредер, изрязване на шубраци, дървета и клони и събирането им.

Сред дейностите на предприятието е и поддържане чистотата в централната градска част, за което се употребяват новопридобитите многофункционални комунални машини. С регистрирането на общинските кладенци бе обезпечено и постоянното миене на улици и булеварди, като цената на добиваната вода е с близо 8 пъти по-малка.

Общо 64 сметища с над 1 476 тона боклуци са почистени през 2021 година в разнообразни елементи на Русе и местностите „ Касева чешма “, „ Харманлъка “, „ Трите гълъба “ и други Предвид високия брой нерегламентирани замърсявания Община Русе годишно отделя 250 хиляди лева за премахването им.

Повече информация за активността на предприятието през миналата година ще откриете тук.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР